Orientering om rammeaftale for omlægning af kandidatuddannelser

Universitetsledelsen har udsendt nedstående meddelelse omkring rammeaftalen for omlægning af kandidatuddannelser

Kære alle

Der er nu indgået en rammeaftale for omlægning af vores kandidatuddannelser. Vi har særligt kæmpet for at få andelen af forkortede uddannelser ned, og det er lykkedes. Aftalen giver kun den overordnede ramme, og der kommer en tillægsaftale efter sommerferien. Denne kan måske indeholde en nærmere fordeling af omlægningerne fordelt på fag/hovedområder, men vi ved ikke, hvor detaljeret politikerne bliver, eller hvor meget de overlader til det kandidatudvalg, alle universiteterne får en repræsentant i. 

Det bliver en meget stor opgave for organisationen at udvikle de nye uddannelser og omlægge eksisterende. Aftalen er dog landet et sted, som er mere håndterbart end regeringens oprindelige forslag. På de overordnede linjer ligger aftalen således ikke lagt fra det alternative udspil, som universiteterne selv har fremlagt. Vi har fx selv spillet ud med en vis dimensionering, fordi dette kan bidrage med både arbejdsudbud og provenu, som har været en forudsætning for at opnå en lavere andel af kortere uddannelser. Herudover er der en ubalance i optaget til de forskellige videregående uddannelser med universiteterne som dem, der klarer sig bedst. Dimensioneringen spiller således også ind i det samfundsansvar, vi har, som en del af den samlede uddannelsessektor. Men dermed bør det stoppe, og vi skal også holde nøje øje med, at dimensioneringen ikke går for vidt. 

Universitetsledelsens kommentar til reformen kan findes her. Vi vil desuden gerne opfordre til, at denne mail sendes ud til alle medarbejdere.

Vi kommer til at drøfte hele reformen meget mere efter sommerferien. Indtil da vil vi gerne ønske jer alle en rigtig god og fredelig sommer. Der er brug for en pause.

Med bedste hilsner

Universitetsledelsen