Obligatorisk brug af værktøj til screening for sproglige stereotyper ifm. jobopslag

AU har fået et nyt sprogscreeningsværktøj, der hjælper med at fjerne stereotypt sprog fra jobopslag. Det er let at bruge, og du kan læse mere i dette opslag.

Som nogle af jer måske har set, er der et nyt sprogscreeningsværktøj, der hjælper med at fjerne stereotypt sprog fra jobopslag. Det er let at bruge; du kopierer teksten til indlægget ind, og så foreslår det udskiftning af ord, så du opnår et mere inkluderende sprog – og dermed forhåbentlig et mere mangfoldigt ansøgerfelt. Du kan vælge til eller fra for hvert ord, lidt som at gå igennem med sporændringer.

Hos MPE bakker vi op om ambitionen om at have brede ansøgerfelter. Derfor har vores afdelingsleder besluttet, at det er obligatorisk for alle ansættende (MPE-ledelse + vejledere) at køre alle jobopslagskladder gennem dette værktøj inden udstationering.

Det er let at bruge. Tilmeld dig via au-mail: Værktøj til screening for sproglige stereotyper

Det er virksomheden Develop Diverse, der står bag værktøjet, og de har lavet en intro til det. Videooptagelsen fra mødet er øverst til højre på siden ovenfor. Hør fra minut 2-35. Hun taler om alle de stereotyper, som vi alle ubevidst bruger, og hvad vi kan gøre for at reducere det. Så hør det og lær mere om køn, alder, etnicitet, handicap og neurodiversitet stereotyper.